Back to all Post

15. Noć muzeja

Sažetak programa u Noći muzeja

Noć muzeja 2020. započet će s putovanjem u svijet mašte – veselim, zabavnim i zaigranim pričama za djecu, ali i za sve odrasle koji čuvaju dijete u sebi. Publika će također imati priliku razgledati izložbu koja predstavlja znanstveno-istraživački rad Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te novije rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij. Postav Muzeja će biti otvoren cijelu večer, a u 20.00 i 22.00 sata posjetitelji će ga moći razgledati uz besplatno stručno vodstvo. Ostatak večeri namjeravamo provesti u ugodnom druženju uz kuhano fino i tradicionalne slastice.

Program:

18.30 – 19.30 DJEČJA NOĆ MUZEJA; PRIČE ZA LAKU NOĆ

Učiteljica i objavljivana autorica brojnih dječjih priča i dviju slikovnica, Niveska Juraga-Kovačev, predstavit će dvadeset godina svog djelovanja u ulozi dječje spisateljice te nam ispričati svoje najljepše i najmaštovitije priče.

18.00 – 00.00 ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA U TILURIJU 1996. – 2018. GODINE

Izložba predstavlja rezultate arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij kod Trilja i znanstveno-istraživačke projekte u sklopu kojih su vođena spomenuta istraživanja, postere s međunarodnih znanstvenih skupova te odabir znanstvenih radova i publikacija na temu Tilurija. Izložba je prvi put bila predstavljena javnosti 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

20.00 – 22.00 TILURIJ – RIMSKI VOJNI LOGOR

Trajna izložba “Tilurij – rimski vojni logor” čini stalni postav Muzeja triljskog kraja te predstavlja prvih deset godina arheoloških istraživanja navedenog legijskog logora. U Noći muzeja će posjetitelji moći samostalno razgledavati postav tijekom cijele večeri, a u 20.00 i 22.00 sata će biti osigurano i stručno vodstvo po muzejskom postavu.

18.00 – 00.00 DRUŽENJE UZ KUHANO VINO I TRADICIONALNE SLASTICE

Druženje uz kuhano vino i tradicionalne slastice.

18.00 – 00.00 PRODAJA SUVENIRA I PUBLIKACIJA PO SNIŽENIM CIJENAMA

Muzejski suveniri i publikacije će biti dostupni po sniženim cijenama.

Muzej triljskog kraja © 2021. Sva prava pridržana
Dizajn i razvoj L33T digital agency
Pravila privatnosti