Dvojezična mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium za android operacijski sustav, razvijena je u suradnji Muzeja triljskog kraja i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prezentira i promovira djelatnost Muzeja te rezultate dvodesetljetnih sustavnih arheoloških istraživanja rimskog legijskog logora Tilurij u selu Gardun kod Trilja.

Aplikacija je namijenjena domaćim i inozemnim, sadašnjim i budućim posjetiteljima Muzeja i lokaliteta te prilagođena interesima svih dobnih skupina. Korisnicima nudi edukativne i interaktivne sadržaje poput informacija o povijesti arheoloških istraživanja i lokaliteta Tilurij, istraženoj logorskoj arhitekturi, pokretnim nalazima i muzejskim eksponatima koji su proizišli iz istraživanja te povijesti, viziji i misiji Muzej triljskog kraja. Aplikacija sadrži i interaktivnu edukativnu igru za najmlađe, ali i za sve druge buduće korisnike. 

Projekt je realiziran zahvaljujući potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Trilja.

Mobilna aplikacija 3D-3LJ – Muzej triljskog kraja i Tilurium se može preuzeti preko Google Play poveznice i priloženog QR koda. Za čitanje QR koda je potrebno prethodno instalirati bilo koji besplatni QR čitač iz Google Play trgovine.

Muzej triljskog kraja © 2021. Sva prava pridržana
Dizajn i razvoj L33T digital agency
Pravila privatnosti