Back to all Post

Obavijest posjetiteljima

Poštovana i draga muzejska publiko,

iako su muzeji zbog očuvanja javnog zdravlja bili primorani zatvoriti svoja vrata za posjetitelje, trudimo se muzejsku djelatnost razvijati i u ovim otežanim okolnostima. Sukladno mogućnostima muzejska zajednica koristi pametne tehnologije i suvremena tehnološka rješenja; virtualne šetnje i izložbe, mobilne aplikacije, društvene mreže, podcaste i razne druge kanale kako bi uspješno komunicirala sa svojom publikom. Mnoga su kulturna događanja odgođena i otkazana, no neka od njih idu dalje u ponešto izmijenjenom obliku. 

Jedna od takvih manifestacija je i Međunarodni dan muzeja koji se obilježava  18. svibnja. Zajednička tema Međunarodnog dana muzeja 2020. godine je „Muzeji za različitost i uključivost“ koja naglašava aktivnu ulogu muzeja u uspostavi dijaloga među različitim kulturama, promicanju socijalnog senzibiliteta te izgradnji tolerantnog i inkluzivnog društva. 

Budući da izrazito cijenimo individualnost, potrebe i želje svakog od naših postojećih i budućih posjetitelja, te na različitost gledamo kao na neiscrpan izvor znanja, kreativnih ideja i iskustava, pozivamo vas da ove godine zajedno s nama kreirate sadržaje nadolazećeg Međunarodnog dana muzeja, točnije sudjelujete u izradi zajedničkog  „kolaža različitosti“ koji ćemo u virtualnom obliku predstaviti na sam Međunarodni dan muzeja 18. svibnja

Šaljite nam vaše omiljene uspomene iz Muzeja triljskog kraja: fotografije, video zapise, zapažanja, komentare, saznanja i spoznaje te sva druga iskustva koja ste u muzeju stekli, a ukoliko nas još niste posjetili – javite zašto biste to željeli! Iz vaših ćemo fotografija i komentara izraditi svojevrsnu Virtualnu knjigu posjetitelja u obliku video zapisa, te je predstaviti na našoj web stranici i društvenim mrežama na sam Međunarodni dan muzeja. Time ćemo na najljepši mogući način obilježiti naš dan i zadanu temu – proslaviti različitosti i uključiti svakoga tko želi sudjelovati. 

Unaprijed zahvaljujemo i veselimo se Vašem odazivu!

Svoje sadržaje i podatke (ime, mjesto stanovanja) nam možete do 15. svibnja poslati na:

E-mail muzej.triljskog.kraja@st.t-com.hr

Facebook inbox https://web.facebook.com/MuzejTriljskogKraja/

Instagram DM https://www.instagram.com/muzej_triljskog_kraja/?hl=hr

Muzej triljskog kraja © 2021. Sva prava pridržana
Dizajn i razvoj L33T digital agency
Pravila privatnosti