Back to all Post

Izložba fotografija “Vukovar – Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv”

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, nastala je izložba fotografija „Vukovar – Bogdanovci 1991. kroz fotoobjektiv“ koja javnosti prezentira poznate, kao i neke manje poznate fotografije iz arhive pukovnika Hrvatske vojske Damira Radnića.

Izložene su ukupno 22 fotografije ratnih stradanja grada Vukovara i mjesta Bogdanovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Fotografije prikazuju zbilju i svakodnevnicu branitelja Vukovara 1991. godine; iscrpljenost i umor, ali i vjeru, prijateljstvo te nadu u bolje sutra. Jean-Michel Nicolier, Mladen Amstrong – Grof, Vijoleta Antolić – Vicky, Duško Smek, Jadranko Anić – Antić  i mnogi drugi heroji Domovinskog rata prikazani na fotografijama, vječni su podsjetnik na žrtvu koja je podnesena za stvaranje suverene, samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Zajedničku izložbu Muzeja triljskog kraja i Muzeja Domovinskog rata u Splitu možete pogledati od 17. do 27. 11. 2020. godine, svakim radnim danom od 8 do 16 sati te subotom od 8 do 12 sati.

Muzej triljskog kraja © 2019. Sva prava pridržana
Dizajn i razvoj L33T digital agency
Pravila privatnosti